جراحی ترمیمی بینی

جراحی ترمیمی بینی نوعی جراحی است که برای بازسازی فرم وعملکرد بینی پس از آسیب یا اصلاح ایرادات جراحی‌ قبلی است. عوامل مختلفی وجود دارد که می تواند باعث تغییر شکل بینی شود که شامل تروما، جراحی زیبایی بینی قبلی، سرطان، نقایص مادرزادی و … است. به دلیل پیچیدگی هایی که این جراحی دارد حتما لازم است که توسط یک جراح کاملا آموزش دیده و ماهر انجام شود تا بتواند نتایج مطلوبی برای بازسازی بینی داشته باشد. تا پایان مقاله با ما همراه باشید تا بیشتر در مورد جراحی ترمیمی بینی بدانید.

دلایل انجام جراحی ترمیمی بینی

جراحی ترمیمی بینی برای چه افرادی مناسب است؟

2 دسته از افراد کاندیدهای مناسبی برای انجام این عمل هستند:

گروه اول شامل مواردی است که افراد در اثر تصادف دچار نقص در تمام یا بخشی از بافت بینی خود شده اند و نیاز به ترمیم و بازسازی بینی دارند که باید توسط جراح پلاستیک انجام شود. ضمن اینکه این گروه از افراد معمولا نیاز به جراحی های متعدد و پیچیده دارند.

انجام جراحی ترمیمی بینی برای گروه دوم بسیار شایع تر است که در واقع عمل ثانویه یا ترمیمی بینی است. این گروه شامل افرادی است که یکبار عمل زیبایی بینی انجام داده‌اند و اکنون به دلایل مختلف از شکل و عملکرد بینی خود ناراضی هستند و احساس می‌کنند که باید اصلاحی صورت گیرد بنابراین عمل ترمیمی را انجام می‌دهند. می توان گفت که این عمل بسیار مهمتر از اقدام اولیه است و جراحی سخت تری در پیش دارد چون بافت بینی در عمل اولیه دچار تغییراتی می شود که کار را برای جراح بازسازی بینی سخت تر می‌کند.

دلایل انجام جراحی ترمیمی بینی

جراحی بینی اولیه و انتخاب جراح بینی خوب، بسیار مهم است و در نتیجه عمل تاثیر زیادی دارد. گاهی اوقات به دلیل عدم تجربه جراح بینی یا در برخی موارد به دلیل عدم احتیاط بیمار در مراقبت های بعد از جراحی بینی مشکلاتی ایجاد می شود که باعث می شود فرد برای دومین بار نیاز به جراحی پیدا کند. مهمترین مشکلاتی که در نتیجه جراحی نامناسب به وجود می‌آید و دلیل انجام جراحی ترمیمی بینی میشود شامل موارد زیر است:

  • تنفس نامناسب و بسته شدن راه هوایی بینی: گاهی اوقات به دلیل عدم تجربه کافی یا تخصص پزشک، در اولین جراحی بینی، ساختار بینی و تنفس بیمار آسیب می‌بیند و مشکلات تنفسی مانند خس خس در حین تنفس یا از بین رفتن حس بویایی ایجاد می‌گردد.
  • اغراق در جراحی بینی و ظاهر غیر طبیعی و تغییرات زیاد: متأسفانه برخی از پزشکان به دلیل عدم آگاهی از علم زیبایی شناسی امروزی، مدل هایی را انتخاب می کنند که بعد از چند سال فرد متوجه می شود که شکل بینی بسیار مصنوعی است. همچنین برخی از مدل های بینی برای همه افراد مناسب نیستند. تغییرات بیش از حد  و غیرطبیعی شدن بینی باعث می شود فرد برای جراحی مجدد بینی تصمیم بگیرد.
  • افتادگی نوک بینی: گاهی به این دلیل که پزشک غضروف های بینی را به درستی تقویت نکرده است، نوک بینی بعد از مدتی شروع به افتادگی می کند و ظاهری نامناسب ایجاد می کند.
  • قوز بینی باقی مانده بعد از جراحی: برخی افراد بعد از عمل اولیه متوجه می شوند که قوز بینی از بین نرفته است. جراحی ترمیمی بینی به برداشتن قوز باقی مانده از عمل اولیه کمک می کند.
  • عدم تقارن سوراخ های بینی بعد از عمل: بسیاری از افراد این نگرانی را قبل از جراحی بینی اولیه دارند که سوراخ های بینی شان یکی می‌شود یا نه. البته باید گفت که گاهی اوقات این امکان وجود ندارد اما یک جراح بینی خوب، حفره ها را تا حد امکان شبیه هم می‌کند. گاهی اوقات عدم تقارن سوراخ ها بسیار زیاد است و باید جراحی ترمیمی بینی برای فرد انجام شود.

از مهمترین عوامل دیگری که فرد نیاز دارد تا جراحی ترمیمی  بینی را انجام دهید می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • باقی ماندن بینی بزرگ یا نوک آن پس از جراحی
  • نازک شدن بیش از حد تیغه بینی
  • به وجود آمدن اسکار یا زخم های داخلی و خارجی که باعث ایجاد برجستگی یا فرورفتگی روی بینی می شود.
  • انحراف تیغه بینی بعد از جراحی
  • زیاد بودن فاصله بین سوراخ ها بعد از عمل
  • به وجود آمدن فیبروز یا گوشت اضافی بعد از جراحی
  • فرورفتگی غضروف های جانبی بینی
جراحی بینی ترمیمی

بیشتر بخوانید: جراحی بینی استخوانی

انواع روش‌های عمل ترمیم بینی

رویکردهای جراحی بینی شامل روش های رینوپلاستی باز و بسته است.

  • جراحی زیبایی ترمیمی بینی باز: این روش از خارج بینی با برش کوچکی روی کلوملا (ستون گوشتی بین سوراخ های بینی) انجام می شود.
  •  جراحی زیبایی ترمیمی بینی بسته: این روش فقط شامل برش هایی است که در داخل سوراخ های بینی انجام می‌شود. انتخاب روش به این بستگی دارد که شما با کدام روش به نتایج مطلوب‌تری  دست پیدا می‌کنید.

مراحل جراحی ترمیمی بینی

  • بیهوشی: داروها برای راحتی شما در طول عمل جراحی تجویز می شوند که ممکن است شامل آرامبخشی داخل وریدی یا بیهوشی عمومی باشد.
  • برش: از طریق ایجاد برش‌ها، پوستی که استخوان‌ها و غضروف‌های بینی را می‌پوشاند به آرامی بالا می‌رود و امکان دسترسی برای تغییر شکل ساختار بینی را فراهم می‌شود.
  • تغییر شکل ساختار بینی و اصلاح سپتوم انحرافی: اگر سپتوم انحراف داشته باشد، می توان آن را صاف کرد و برآمدگی های داخل بینی را کاهش داد تا تنفس بهتر شود.
  • بستن برش: هنگامی که ساختار زیرین بینی به شکل دلخواه تراشیده شد، پوست و بافت بینی مجدداً تراشیده می‌شوند و برش ها بسته می‌شوند.
  • دیدن نتایج: ممکن است برای چند روز، آتل‌ها و بسته‌بندی گاز برای بهبوند روند استفاده شوند.

نتیجه گیری

در صورتی که از فرم بینی خود بعد از جراحی رینوپلاستی رضایت ندارید، می توانید از مزایای جراحی ترمیمی بینی برخوردار شوید. این اطمینان را داشته باشید که در صورت ترمیم بینی می توانید به فرم ایده آل بینی برسید.

سوالات متداول

دکتر برومند

دکتر سهیل برومند

دکتر سهیل برومند متولد 1352، فوق تخصص جراحی پلاستیک و ترمیمی؛ یکی از جراحان حاذق در تهران هستند که تاکنون بالغ بر هزار جراحی پلاستیک موفق پیکرتراشی، جراحی سینه، ابدومینوپلاستی، لیفت صورت، جراحی بینی، جراحی گوش و ... داشته اند. ایشان جراحی های پلاستیک را در مجهزترین کلینیک ها و بیمارستان های تهران انجام می دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست محتوا