چسب زدن بینی بعد از عمل

چسب زدن بینی بعد از عمل از اهمیت ویژه ایی برخوردار است. ممکن است پس از پایان جراحی بینی گمان کنید که همه چیز اتمام یافته و بعد از آن می‌توانید از یک بینی جدید لذت ببرید اما در واقعیت جهت تکمیل جراحی لازم است دستورالعمل‌هایی را پس از جراحی اجرا نمائید. چسب زدن بینی یکی از دستورالعمل‌های پس از جراحی می‌باشد که می‌تواند در فرم دهی بینی موثر باشد. آتل و پانسمان‌هایی که روی بینی قرار دارد چند روز پس از جراحی (معمولاً 1 هفته) از روی بینی برداشته می‌شود و پس از آن اغلب پزشکان به بیماران خود توصیه می‌نماید تا چند هفته طبق دستورالعملی که جراح آموزش می‌دهد بینی خود را چسب بزنند.

لزوم چسب زدن بینی بعد از عمل

داشتن چسبی سفید رنگ در قسمت میانی صورت برای مدت چند هفته ممکن است برای شما خوشایند نباشد زیرا منجر به جلب توجه اطرافیان می‌شود به خصوص در مواردی که قصد ندارید دیگران از جراحی بینی شما اطلاع داشته باشند اما اکثر پزشکان چسب زدن بینی را یکی از مراحل مهم پس از جراحی بینی اعلام می‌نمایند.

در حال حاضر توافق نظر در مورد لزوم چسب زدن بین جراحان بینی وجود ندارد، برخی از پزشکان چسب زدن را امری اختیاری و برخی دیگر آن را مرحله‌ای ضروری در نظر می‌گیرند.

جراح شما چسب زدن بینی را با توجه به نوع بینی، ضخامت پوست و نحوه‌ی جراحی ممکن است توصیه نماید. نکته‌ی مهم این است که شما باید در تمام موارد دستورالعمل‌های جراح را دنبال نمائید در غیر این صورت ممکن است به نتایج دلخواه پس از جراحی نرسید.

لزوم چسب زدن بینی بعد از عمل

بیشتر بخوانید: جراحی بینی فانتزی

مزایای چسب زدن بینی بعد از عمل

جراحانی که به بیماران خود توصیه می‌نمایند پس از جراحی ترمیمی بینی از چسب بینی استفاده نمایند عقیده دارند که چسب زدن نتایج مثبتی دارد که برخی از آنها عبارت است از:

  • کاهش تورم
  • کاهش فاصله‌ی ایجاد شده بین پوست و استخوان زیرین که در حین جراحی ایجاد شده است
  • حفظ ساختارهای بینی در محل جدید
  • فرم دهی به بینی و آشکار شدن نتیجه‌ی نهایی در زمان کوتاهتر

انواع روش‌های چسب زدن بینی پس از جراحی

روش‌های مختلفی جهت چسب زدن بینی وجود دارد که با توجه به نوع بینی و ضخامت پوست بینی متفاوت می‌باشد. اصول اولیه در روش‌های مختلف چسب زدن یکسان می‌باشد اما در جزئیات کمی تفاوت دارند.

با توجه به فرم قبلی بینی و فرمی که پس از جراحی مد نظر بیمار می‌باشد دو روش کلی برای چسب زدن وجود دارد. روش اول به نام روش U می‌باشد. در این روش یک چسب بلند به شکل U کناره‌ها و قسمت میانی بینی بیمار را پوشش می دهد و سپس چسب‌های بعدی در قسمت روی تیغه‌ی میانی بینی قرار می‌گیرد.

در روش V شکل چسب اول به حالت V در زیر نوک بینی قرار می‌گیرد و سپس چسب‌های بعدی روی تیغه‌ی میانی بینی قرار داده می‌شود. چسب زدن به حالت V شکل از باریک شدن بیش از اندازه و غیرطبیعی نوک بینی خودداری می نماید.

بیشتر بخوانید: تزریق کورتون به بینی

نحوه چسب زدن بینی بعد از عمل

  • ابتدا باید بینی خود را به طور کامل با آب و صابون بشوئيد.
  • اولین چسب روی پل بینی قرار می‌گیرد، در برخی موارد ممکن است جراح پیشنهاد نماید که چسب زدن از نوک بینی آغاز شود. برای چسب زدن پل بینی 3 تا 5 تکه چسب که طول هر کدام تقریباً 5 سانتی متر می‌باشد استفاده می‌شود.
  • در روش چسب زدن از نوک بینی اولین چسب روی نوک بینی چسبانده می‌شود و سپس تا بالای بینی امتداد می‌یابد.
  • هر چسب باید تا حدودی روی چسب قبلی را بپوشاند. پس از اینکه هر تکه چسب را چسباندید باید کمی فشار ایجاد نماید تا چسب به صورت صحیح روی پوست بینی قرار بگیرد. زمانی که به سمت پل بینی نزدیک می‌شوید طول چسب‌ها را کوتاهتر نمائید تا در انتها نتیجه‌ی کار به صورت مرتب و یکنواخت باشد.
  • در انتها چسب دوم به شکل U چسبانده می‌شود. این چسب از سایر تکه‌ها بلندتر می‌باشد و نوک بینی را نیز پوشش می‌دهد. در هنگام قرار دادن این چسب باید دقت نمائید که سوراخ‌های دو طرف بینی پوشانده نشود. در برخی موارد نیاز نیست که نوک بینی پوشانده شود. بنابراین با توجه به تکنیک جراحی باید آموزش دستورالعمل‌های دقیق چسب زدن را از پزشک خود بیاموزید.
  • در مرحله‌ی بعد تمام مراحل چسب زدن در مرحله‌ی اول تکرار می‌شود. بدین صورت که با چند تکه چسب از نوک بینی تا بالای بینی پوشانده می‌شود.
نحوه چسب زدن بینی بعد از عمل

نحوه باز کردن چسب‌ بینی

دوش گرفتن یک ایده‌ی مناسب برای باز کردن چسب‌ها می‌باشد که می‌تواند با شل شدن چسب‌ها از ایجاد فشار به پوست در هنگام کندن زخم‌ها جلوگیری نماید.

طول مدت چسب زدن بینی بعد از عمل

جراحان جراحی بینی به اکثر بیماران خود توصیه می‌نمایند که اگر مشکلی با چسب زدن ندارند این رویه را تا 3 ماه تکرار نمایند. به طور میانگین 1 الی 3 ماه باید از چسب روی بینی استفاده نمائید. در برخی موارد ممکن است به شما پیشنهاد شود در طی 1 ماه اول به صورت 24 ساعته از چسب استفاده نمائید و پس از آن فقط شب‌ها بینی خود را چسب بزنید. در طی شب تورم بینی افزایش می‌یابد بنابراین چسب زدن می‌تواند از تورم بینی جلوگیری نماید، در عین حال شما در طی روز می‌توانید بدون چسب بینی در محل کار و یا تحصیل خود حضور داشته باشید.

عوارضی چسب زدن نادرست  بعد از عمل

  • جدا کردن و کشیدن پوست در حین کشیدن چسب و ایجاد خونریزی
  • آسیب به بافت بینی پس از جراحی

ممکن است تصور کنید چسب زدن امری ساده می‌باشد اما در واقع دارای پیچیدگی‌هایی می‌باشد که در صورت عدم رعایت دستورالعمل‌ها می‌تواند نتایج معکوس در زیبایی و فرم بخشیدن به بینی داشته باشد.

کلام آخر

چسب زدن بینی بعد ازعمل یکی از مواردی است که منجر به کاهش تورم بینی و فرم دهی بهتر آن بعد ازعمل می گردد. لازم است بعد ازعمل بینی در بازه های تعیین شده توسط پزشک به مطب مراجعه کرده و در خصوص تعویض چسب بینی اقدام نمایید. شما می توانید از پزشک و دستیارانش، روش صحیح چسب زدن به بینی را آموزش ببینید و در صورت تایید پزشک خودتان در منزل اقدام به چسب زدن به بینی نمایید.

دکتر برومند

دکتر سهیل برومند

دکتر سهیل برومند متولد 1352، فوق تخصص جراحی پلاستیک و ترمیمی؛ یکی از جراحان حاذق در تهران هستند که تاکنون بالغ بر هزار جراحی پلاستیک موفق پیکرتراشی، جراحی سینه، ابدومینوپلاستی، لیفت صورت، جراحی بینی، جراحی گوش و ... داشته اند. ایشان جراحی های پلاستیک را در مجهزترین کلینیک ها و بیمارستان های تهران انجام می دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست محتوا